keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Reipas ja herkullinen keskiviikko

Heräsin aikaisin ja nautiskelin aamupuuron ja kahvin rauhassa. Reidet ovat vielä sen verran kipeät maanantaisesta treenistä personal trainerin kanssa, joten tein kotitreenin ilman kyykkäämisiä.  Ajattelin, että voisin lähteä käymään anoppilassa ja kävisin siellä lenkillä.

Anoppilaan on aina ihana mennä, siellä on joka kerta kahvit odottamassa. Anoppi lukikin ajatukseni ja kysyi että lähtisinkö hänen kanssaan lenkille kun  on niin ihana ilma. No juuri sitähän minä ajattelin! Kävimme reippaalla tunnin lenkillä enemmän ja vähemmän henkeviä jutellen. Tuntuu kivalta, että voimme puhua asioista niiden oikeilla nimillä puolin ja toisin. Kävelimme reippaasti ja olin todella iloinen itseni puolesta, sillä jaksoin kävellä puuskuttamatta. Oli todella hyvä fiilis!

Minulla oli niin paljon energiaa tullessani mökille, että siivosin koko höskän! Nyt on niin ihana olo kun täällä on siistiä. Sitten kokeilin uutta reseptiä, jonka löysin netistä. Ajattelin jakaa sen teillekin, sillä omasta mielestäni se on vallan mainion makuista! Muokkasin reseptiä hieman.

CHILI CON TOFU

2 keltasipulia
5 valkosipulin kynttä
2 tuoretta chiliä (siemenineen tai ilman, riippuu miten tulisesta tykkää, itse laitoin ilman)
- Iso purkki tomaattimurskaa
3 rkl ketsuppia
- Paketti yrttimaustettua tofua
n. 300g kidneypapuja
- Pussillinen pakastemaissia
1 tl juustokuminaa
1 Fon du chef kasvisliemikuutio
- Valkosipuliöljyä
 1 rkl pellavansiemeniä

Silppua sipuli, chili ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia siinä hetki. Lisää chili ja hetken kuluttua valkosipuli, kuullota vielä hetki, mutta älä anna ruskistua. Lisää tomaattimurska, vähän vettä ja ketsuppi. Anna poreilla hetken aikaa miedolla lämmöllä.

Lisää tofu, kidneypavut ja maissit kastikkeeseen, mausta juustokuminalla ja kasvisliemikuutiolla. Anna hautua vielä 15-20 minuuttia.

Tämä on ihana miedontulisen-makea resepti! (Mikäli tykkäät todella tulisesta, maistele ja lisää chiliä jos haluat) Jos haluaa, tofun voi vahtaa katkarapuihin tai 10% naudanlihaan. Tätä voi syödä riisin tai couscousin ja salaatin kanssa, mutta itse söin pienen annoksen ihan tällaisenaan. Tämä on kevyttä! Vaihtoehtoisesti tätä voi käyttää myös tortillojen täytteenä! Siihen kylkeen jotain ihanaa ja kevyttä jogurttikastiketta niin avot!

On ollut ihana päivä, yksinkertainen ja arkinen, mutta ihana. Tuntuu niin hyvältä nauttia tällaisista pienistä asioista.

Toivottavasti teilläkin on ollut kiva viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti