torstai 24. lokakuuta 2013

Ruokaressi

Välillä tuntuu, että elämä pyörii tällä hetkellä syömisen ympärillä. Niin ironista kuin se onkin. Minun  tulisi syödä kuusi ateriaa päivässä ja se tuntuu ihan mahdottomalta määrältä, siltikin kaloreita kertyy vain reilu 1500. Pyrin syömään sen kolmen tunnin välein, joskus välipalat jäävät väliin, sillä en aina jaksa syödä kaikkea. Joskus taas on päiviä, että on ihan tajuton nälkä, voisin syödä koko ajan ja silloin vituttaa väkisin. Peruna, pasta ja riisi eivät tällä hetkellä kuulu ruokavaliooni, sillä toivoin itse että ne olisivat alussa pois. Punaista lihaa syön todella vähän, possuun en edes koske. Kerran olen tämän elämäntaparemontin aikana paistanut naudan 10% jauhenlihaa, mutta maku ei ihan hirveästi hivellyt. Viime viikonloppuna tein riistakäristystä, se maistui huomattavasti paremmalle. Lihan lähteet ovat lähinnä maustamattomia kanafileitä sekä valkosipulitonnikalaa, joskus lohta kun sitä raaskii ostaa. Kermat, voi ym turhat kovat rasvat ovat myös pannassa.

Eilen mietiskelin kovin, että vaikka saan syödä aika paljon erilaista ruokaa, meinaa nyt tulla hätä siitä, että kyllästyn. Ei sillä, etten pitäisi ruuan mausta, jota syön! Yritän keksiä erilaisia salaatteja ja vaihdella kasviksia, mutta välillä meinaa tulla stoppi. Minun pitäisi lähteä koluamaan internettiä, jotta löytäisin itselleni sopivia reseptejä, että saisin vähän vaihtelua ruokailuihin. Toki salitreenin alkaessa, ruokavalio hieman muuttuu. Mutta siltikin, tuntuu että pää on tyhjentynyt mielikuvituksesta ja resepteistä. Kanankin maustan melkein aina samalla tavalla ja syön sitä kuitenkin aika paljon. Tsempparini suositteli minulle tofua, mutta en ihan älyttömästi pidä sen mausta. En kylläkään ole maistanut savustettua tofua, jota moni on kehunut. 

Toinen asia, joka minua eilen stressasi, oli raha. Tämä ruokavalio on ihan älyttömän kallis! Terveellinen ruoka maksaa. Sitä pääsi aikanaan niin paljon helpommalla kun keitti kattilallisen makaroonia, tai laittoi uuniin lohkoperunoita kalapuikkojen kanssa... Ei maksanut paljon. Nyt kun ostaa paljon erilaisia kasviksia, kanafileitä, lohta, riistaa, hedelmiä, pähkinöitä... ne maksavat! Työttömyyskorvaus ei ole kovinkaan suuri, joten välillä stressaa väkisin, että miten rahat riittävät kuukaudessa syödä näin terveellisesti. Onneksi mieheni osallistuu ruokakustannuksiin, muuten tästä ei varmasti tulisi mitään. Tai sitten pitäisi tyytyä elämään pelkällä kaurapuurolla. Mutta tämä ei nyt tarkoita sitä, että olisin luovuttamassa!

On varmasti ärsyttävää lukea tällaista valitusta, mutta sitä varten tämä blogi on että saan "sanoa ääneen" ne asiat, jotka mieltäni vaivaa. 

Sinä, joka nyt luet tätä - jos sinulla on mielessä joku herkullinen ja terveellinen resepti, kerro se ihmeessä minulle! Tai linkitä sivusto, jossa niitä on! :) Aion kyllä itsekin alkaa tekemään tutkimustyötä piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti